Home
»
հիվանդություն
» Ինչո՞վ է օգտակար կարմիր գինին
Կարմիր գինին( հատկապես
չորը) դեռևս հնու ց համարվել է <ազնիվ> խմիչք: Այն ոչ միայն հագեցնում էր հոգին,
այլև բուժում էր մի շարք հիվանդություններ:Բժիշկների կարծիքով եթե օրական օգտակործենք
250գր կարմիր չոր գինի,ապա կպակասեցնենք սրտանոթային հիվանդությամբ տառապելու հավանականությունը;
Կարմիր գինին հարուստ է կարմիր պիգմենտնեով, որոնք պատկանում են բնական անտիօքսիդատների
խմբին(լատիներեն anti-հսկա, և oxys-թթու):Պարզվել
է,որ կարմիր գինու մեջ առկա տինին նյութը հաջող պայքրի միջոց է արյան խցանումների դեմ;Փորձարկումները
ցույց տվեցին, որ կարմիր գինի օգտագործողների մոտ պակասում է սրտանոթային հիվանդություններով
մահացությունը: Երբեմն պատահում է այնպես, որ կարմիր գինի օգտագործողների մոտ նկատվում
է մարսողության խանգարում: Այս բացասական երևույթը բացատրվում է գինու մեջ արհեստական
գունավորող նյութերի և համային ավելցուկների առկայությամբ:Որեմն եթե ուզում եք խմել
ապա ցանկալի կլիներ, որ օգտագործեիք որակյալ և բնական կարմիր գինի:Այդ դեպքում կարելի
է ասել <in vino veritas>, այսինքն` <Գինու մեջ է ճշմարտությունը>:
Отправить комментарий