Կարմիր գինին( հատկապես չորը) դեռևս հնու ց համարվել է <ազնիվ> խմիչք: Այն ոչ միայն հագեցնում էր հոգին, այլև բուժում էր մի շարք հիվանդություններ:Բժիշկների կարծիքով եթե օրական օգտակործենք 250գր կարմիր չոր գինի,ապա կպակասեցնենք սրտանոթային հիվանդությամբ տառապելու հավանականությունը; Կարմիր գինին հարուստ է կարմիր պիգմենտնեով, որոնք պատկանում են բնական անտիօքսիդատների խմբին(լատիներեն  anti-հսկա, և oxys-թթու):Պարզվել է,որ կարմիր գինու մեջ առկա տինին նյութը հաջող պայքրի միջոց է արյան խցանումների դեմ;Փորձարկումները ցույց տվեցին, որ կարմիր գինի օգտագործողների մոտ պակասում է սրտանոթային հիվանդություններով մահացությունը: Երբեմն պատահում է այնպես, որ կարմիր գինի օգտագործողների մոտ նկատվում է մարսողության խանգարում: Այս բացասական երևույթը բացատրվում է գինու մեջ արհեստական գունավորող նյութերի և համային ավելցուկների առկայությամբ:Որեմն եթե ուզում եք խմել ապա ցանկալի կլիներ, որ օգտագործեիք որակյալ և բնական կարմիր գինի:Այդ դեպքում կարելի է ասել <in vino veritas>, այսինքն` <Գինու մեջ է ճշմարտությունը>: